Bliv coachet og få mere ud af livet

03 februar 2021 Lykke Holzmann Søby

Positiv psykologi er den videnskabelige undersøgelse af de styrker og dyder, der gør det muligt for enkeltpersoner og samfund at trives. Det er et rigt og voksende felt og passer perfekt sammen med coaching.

I coaching arbejder man ud fra tesen om at folk grundlæggende er sunde, ressourcefulde og motiverede til at vokse.

Hvad er fordelene ved coaching?

Forskning har vist, at en række positive psykologiske fremgangsmåder effektivt kan hæve vores niveau af lykke. Fordelene ved lykke er betydelige og udbredte og strækker sig langt ud over bare at have det godt.

Gladere mennesker har en tendens til at have bedre helbred, leve et længere liv, have tættere venskaber, være mere kreative og produktive på arbejdspladsen og i livet og opnå større succes. Forskningsundersøgelser viser, at de lykkeligste mennesker har tendens til at:

Udtrykke taknemmelighed

Pleje forhold til familie og venner

Være optimistiske med hensyn til fremtiden

Nyde de positive oplevelser i livet

Forpligte sig til og realisere meningsfulde mål

Hvordan kan coaching hjælpe dig?

Hvorfor coaching?

Folk søger coaching af mange forskellige årsager, men under alle disse emner er der et generelt uudtalt ønske om at øge deres generelle følelse af lykke og velvære. Positiv psykologi giver vigtig empirisk understøttelse af de teknikker og strategier, som coachen bruger til at hjælpe klienter med at realisere deres mål på vejen til bedre trivsel.

Hvad gør folk glade, sunde og succesfulde?

I modsætning til tidligere antagelser producerer fravær af mental sygdom ikke automatisk lykke, sundhed og succes. Sidstnævnte tilstand, ofte omtalt som trivsel, er en separat ting. Det kan eksistere, kontraintuitivt, sammen med mental psykisk sygdom, eller det kan være helt fraværende hos en person, der er fri for psykisk sygdom. Hvis vi vil være lykkelige (og rigtig mange kloge hoveder som for eksempel Dalai Lama påstår at vi alle drømmer om at være lykkelige), er vi nødt til at forstå de værktøjer, der producerer lykke. Og disse værktøjer fås gennem coaching.

Modtag coaching i Ringsted og giv lykken en chance.

Flere Nyheder