Brug tid på at finde den rigtige brugte bil

21 december 2020 Lotte Hindsberg

At købe en brugt bil kan være en risikabel – for ikke at sige en dyr – affære i totalomkostninger og mekanikerregninger. En ældre bil koster som regel mere i afgifter, ofte så meget at det kan betale sig at betale mere for bilen og betale mindre i afgiver. En nyere bil vil også alt andet lige betyde færre mekanikerregninger. Kan du selv reparere bilen og kun skal bruge reservedele, kan det være værd at overveje. 

Det er en af de ting du skal overveje når du kigger på en ny bil. En anden er om det er muligt at bytte din brugte til i en handel. Se evt. mere på Trio biler, der både sælger nye og gamle biler.

Gør en bedre handel

Hvis du har planer om at købe en ny bil, hvad enten det er en spritny eller en anden brugt bil kan du med fordel undersøge om den gamle bil kan indgå i handlen. Ofte vil du få en bedre pris for den gamle bil ved køb af en ny, du slipper også for at skulle bruge tid og kræfter på at sælge den. 

Du skal dog stadig lave dit hjemmearbejde i forhold til den nye bil. Hvilke fejl sender den ofte en tur forbi en mekaniker og er det fejl der koster dyrt eller er det små fejl. Det gælder især hvis det er en brugt bil, men det kan også være relevant med en ny bil. Der kan nemlig være forskel på de forskellige årgange, lidt lige som rødvin.

Husk også at bede om at køre en lang tur i bilen og lær den godt at kende. Er det en brugt bil, kan du med fordel køre en tur forbi en mekaniker og få ham til at gennemgå den. Det kan spare dig for mange penge i det lange løb.

Flere Nyheder