Det skal du vide om gulvslibning

09 april 2021 Mathias Nielsen

Har du planer om at få slebet dit trægulv? Her er, hvad du skal vide, inden du går i gang.

Lidt om trægulv og dets karaktertræk

Træ er et specielt materiale fordi det er naturligt. Det er overraskende stærkt og kan holde i mange mange år. Ja, faktisk kan et trægulv holde i mere end 100 år hvis det bliver behandlet ordentligt. Så du bør sætte dig ind i, hvad du skal gøre for at sikre, at du tager dig godt af dit gulv.

Trægulv er altid behandlet på en måde, så det er modstandsdygtigt over for skidt og snavs, og så det ikke bliver så slidt. Men det er vigtigt at det bliver vedligeholdt, sådan at hvis gulvet for eksempel er olieret, så skal det også have olie en gang imellem for at det ikke tørrer ud. Det er samme fremgangsmåde, hvis gulvet har fået sæbespåner. Hvis gulvet er malet eller lakeret er det godt beskyttet, og du kan nøjes med at reparere på lakken eller malingen, når denne bliver slidt.

Det skal du være opmærksom på, når du sliber trægulvet

At slibe trægulvet er også en del af vedligeholdelsen. Men det er dog vigtigt at det bliver gjort ordentligt, og at det ikke bliver gjort for tit. Det kan nemlig virke fristende, bare at slibe overfladen af, hvis gulvet bliver lidt slidt, men du fjerner faktisk en lille del af gulvet, hver gang du sliber det, så hvis du sliber det ofte, vil gulvet til sidst forsvinde helt væk. 

I gamle huse og lejligheder hænder det, at gulvet er blevet så tyndslidt, at det næsten er helt væk. I sådanne tilfælde bør man nok få skiftet gulvet ud med et nyt massivt trægulv, der så kan klare til at blive slebet igen mange gange. Du kan kontakte Gulvkanonen, hvis du vil have slebet dit gulv – så skal de nok hjælpe dig med projektet.

Flere Nyheder