Dyrk planter ved hjælp af vækstlys

17 november 2021 Lotte Hindsberg

advertorial

Er du glad for at gå i haven og dyrke alt muligt spændende, og har du ekstra plads eller har du ikke noget imod at have planter og små stiklinger over alt i stuen, kan du forlænge havesæsonen og allerede starte i oktober med næste års planter. Det kan du gøre ved hjælp af led vækstlampe.

En vækstlampe giver den nødvendige lys, som planterne har brug for i de mørke vintermåneder. Ved at starte sæsonen vil du have større og stærkere planter når først havesæsonen starter, hvilke er en stor fordel i vores kolde klima. Du kan også prøve at dyrke planter som ellers ikke ville kunne lykkes i Danmark.

image

Valg af vækstlys

Der findes mange forskellige farver af vækstlys og den ene er som udgangs ikke bedre end den anden, når det drejer sig om at give planterne den nødvendige lys de har brug for at kunne vokse. Til gengæld er der stor forskel på hvordan du vil have det med lyset og hvor nemt du kan se om dine planter er sunde og raske.

De fleste vil nok betakke sig med at have kraftig lilla lys i stuen eller soveværelset og her bør man nok vælge en hvid led vækstlampe. Har man et seperat værelse, kan man i stedet vælge ud fra pris i stedet for farve. 

Få friske grønsager hele året

Holder du af at friske grønsager året rundt, med masser af smag så dyrk dem selv. Ved hjælp af vækstlys og en lampe, kan du i princippet være selvforsynende med alt fra salat, tomater og chili hele året rundt. Du kan også få en langt bedre høst om sommeren og efteråret ved hjælp af vækstlys, da du kan starte med at så før, så de planter du sætter ud er større og stærkere og alt andet lige vil producere mere.

Flere Nyheder