Hvilke mærke skal du vælge af brygudstyr?

08 august 2021 Lotte Hindsberg

Er du vild med at brygge øl eller har du lyst til at prøve er det vigtigt at du har det rigtige brygudstyr. Som nybegynder kan du starte med et startskit, som er nok til at brygge en god og hæderlig basisøl. Du kan i princippet brygge en øl med det du har i et almindeligt standard køkken.

Har du større ambitioner skal du have et brygudstyr. Her kan du med fordel få hjælp af albryg.dk til at vælge det helt rigtige. Et udstyr der passer til den type øl du plejer at brygge, plus at dit brygudstyr hverken skal være for lille eller for stort. 

Øl har været populært i mange år tusinder

Den gyldne drik har været kendt og populært i mange årtusinder. Her i Danmark mindst 5000 år. Det har indtil for få århundrede år siden været kvindernes ansvar at brygge den populære drik. Tilbage i oldtiden var det at kunne brygge øl omgivet med respekt, på lige fod med det at kunne føde børn. Sådan et væsen der både kunne give liv og brygge den gyldne drik skulle man respektere. Senere knap så meget, da de kvinder der bryggede øllet også arbejdede på værtshuse og samtidig også som prostituerede.

Ølbrygningen op gennem tiden har ikke været en lille opgave for husstandens kvinder. Ikke alene blev der drukket op til 5 liter pr. dag pr. person. Det var også en vigtig om ikke den vigtigste del af folks ernæring i middelalderen. 

En der brygger øl bliver i dag kaldet en brygger. Det skyldes at øllen tidligere blev brygget i bryggeret. En hver kvinde der ønskede at blive gift kunne brygge øl. Fra omkring det 15ende århundrede overgik ølbryggeriet til mændene som bryggede og solgte øllet. Men kun i byerne. På landet var det stadig kvindernes opgave at brygge den daglige øl. 

Flere Nyheder