Indret en tryg legeplads i din have

23 november 2020 Astrid Pedersen

Børn har brug for udendørs leg for at få lys, luft og aktivitet. Det at bevæge sig udendørs er vigtigt for barnets udvikling. Gennem udendørs leg får barnet stimuleret sine sanser, sin krop og sit intellekt på en helt anden måde end hvis det udelukkende modtager passiv underholdning fra tablets, konsoller eller tv inden døre.

Derfor er det dit ansvar som forælder at sørge for at barnet kommer ud og bevæge sig hver eneste dag. Her er det nærliggende at benytte den lokale legeplads. Det kan dog være forbundet med en del ulejlighed når man som forælder skal bruge timer hver dag på at følge barnet over på legepladsen og holde øje med det mens det leger. Tid der kunne være blvet brugt på madlavning, oprydning, eller blot på at slappe af efter arbejde.

Byg legeplads derhjemme, og giv børnene tryghed i legen

Samtidig er det ikke alle børn der bryder sig om offentlige legepladser. Det lidt følsomme barn, som måske er genert på samme tid, vil muligvis føle sig beklemt ved at skulle lege på en legeplads som er befolket af aktive, larmende, og måske større og voldsommere børn.

Selv om legen er uskyldig kan den virke overvældende for et barn som ikke er tilsvarende udfarende. Tiden på legepladsen er ikke nødvendigvis hverken sjov eller behagelig for et sådant barn – og dermed heller ikke for dig som forælder. Så hvorfor ikke spare jer begge for besværet med en fin lille legeplads i egen have?

Du kan med stor fordel kigge efter godkendte lege redskaber til udendørs anvendelse. Uanset størrelsen på din have kan du for relativt få midler indrette en ganske lækker og funktionel legeplads til dit barn. I slipper for turene til den offentlige legeplads, og barnet får ro til at udfolde sig som det passer bedst.

Få tips til indretning af legeplads på husblog.dk.

Flere Nyheder