Kom ud på den anden side af dit misbrug med en professionel alkoholbehandling

Kom ud på den anden side af dit misbrug med en professionel alkoholbehandling

I Danmark har vi en fest kultur, som foreskriver et vist indtag af alkoholiske drikke. Vi kan dårligt se en fodboldkamp eller gå til reception i erhvervs relateret sammenhæng uden at der skal et par glas indenbords. Og det er oftere reglen end undtagelsen, at man bliver mere end almindeligt besoffen ved festlige lejligheder.

Faktisk er det en smule ugleset at sige nej tak til en drink, en øl, eller et glas vin, når man bliver budt. Og dette er én af grundene til, at mennesker, som burde holde sig fra alkohol, går hen og bliver alkoholiserede.

Hvorfor bliver visse mennesker afhængige af alkohol?

De fleste mennesker kan godt styre deres alkohol forbrug, og begrænse deres druk til fester og til weekenden. Men for et utroligt stort antal mennesker kniber det med at holde sig fra de våde varer. Over to hundrede tusind mennesker i Danmark skønnes at have et alvorligt alkohol problem.

Hermed menes et indtag af alkohol, som er meget højere end det antal genstande, Sundhedsstyrelsen anbefaler på ugentlig basis. Og af disse er mange på vej ud i et overforbrug, som er så grelt, at der skal professionel hjælp til afvænning og til at komme tilbage på rette spor.

Hvornår er man alkoholiker?

Et kendt mundheld siger, at man er alkoholiker, når én genstand er for mange, og fjorten for få. Dette betegner meget godt alkoholikerens forhold til øl, vin og spiritus. De fleste tidligere alkoholikere kan nikke genkendende til situationen: Så snart man får én genstand, skal man have flere. Og til sidst er alkoholen og misbruget det eneste, man har tilbage. For at komme ud af et sådant afhængigheds betinget misbrug, er det vigtigt, at man får professionel hjælp til såvel afrusning som til det opfølgende afvænnings forløb. Du kan læse mere om behandling af alkoholmisbrug på behandlingscenter-stien.dk