Lad os lave en positiv jargon om en E cigaret

Lad os lave en positiv jargon om en E cigaret

Heldigvis må man gerne lave mere omtale for e-cigaretter, end man må gøre det for tobak, så den del er ligesom på plads.

Men den bedste reklame, et godt produkt kan få, er ved, at man i folkemunde begynder at omtale produktet i positive vendinger.

Den slags er dog ikke noget, man bare lige gør, og reklamebranchen bruger uanede mængder af kreativ energi og penge på at finde frem til den bedste kampagne, der kan sælge en vare.

Så kan spørge sig selv, hvad der gør, at man husker noget bedst muligt, og ofte er det et simpelt budskab, måske en lille melodi og talemåder, der bliver en del af sproget.

Vi foreslår ikke, at du begynder at slå ud i en jingle om din gode e-cigaret på gaden, men måske kan vi gøre noget ved de udtryk, vi har i sproget, som faktisk fæstner sig til nogle gøremål i dagligdagen?

Sådan noget som at ryge er jo noget, som hænger fast i det danske sprog, man kan ryge ud i kulden, man oser lige i en butik, det er et skod-produkt og så videre, og det giver faktisk ubevidste associationer til tobak, hvilket måske gør, at man er tilbøjelig til at købe mere røg, end hvad man ellers var, fordi man ubevidst er blevet indstillet til at gøre det via sproget.

Hvad kan man så gøre med det at dampe? 

Det kan man jo netop også vænne til noget positivt, hvor du opfinder dine egne betegnelser for, at noget damper på den fede måde, så det hele ikke hænger op på den gamle betegnelse for at have ADHD, som man kaldte et “dampbarn”.

Hvilke kreative idéer kan du komme med til, hvordan man får gjort damp til større del af det danske sprog på en god måde, så folk bliver mere tilbøjelige til at dampe end at ryge?

Måske kan du få lidt inspiration her: https://www.esug.dk/