Spartelmasse kan blive årsagen til en gulvafhøvling

19 august 2021 Anders Lundtang Hansen

Det er ikke altid, at man har brug for en gulvafhøvling, før man laver en gulvafslibning, men når man først har lavet en gulvafhøvling, så giver det mest mening at fortsætte med en gulvafslibning og så en efterbehandling derefter.

Men mange spørger så, hvorfor det er nødvendigt at benytte sig af en gulvafhøvling, og det er faktisk ikke altid til at sige, selvom der i hvert fald findes en bestemt grund, som vi kommer ind på senere.

For ellers drejer det sig jo noget om, hvor medtaget ens gulv er af slitage med videre, og om det er for lang tid siden, at man har fået det slebet ned.

Man kan lidt sammenligne det med at gå til tandlæge, og om man så husker at tage sig af ens tænder: Nogle gange kan man nøjes med en tandrensning, men andre gange skal man have hevet en tand ud.

Sådan er det også med, hvordan man tager sig af sine gulve.

Gulafhøvlingen udløses af spartelmasse på trægulvet

Hvis man så har anskaffet sig et nyt hjem, der har været brugt før, så kan et trægulv her være så medtaget, at man hellere bør udskifte det end at forsøge at redde det ved at starte med en gulvafhøvling.

Er det helt nylagt, det trægulv, så har det nok fået den rette behandling, så man ikke behøver gøre noget ved det nu.

Men det nævnte eksempel, som vi kom ind på lidt tidligere, er sådan noget med at have spartelmasse på ens gulv.

Den slags kan være kommet af noget byggearbejde eller lignende, som der er blevet foretaget i rummet, hvor det så er endt på gulvet.

Her er man nødt til at afhøvle, før man kan komme videre i processen med at lave en gængs gulvafslibning på det.

Derfor skal man lige kigge efter spartelmasse på gulvene.

Flere Nyheder